Apua terveydellisiin haasteisiin eri elämän vaiheissaApua terveydellisiin haasteisiin eri elämän vaiheissa


minusta

Apua terveydellisiin haasteisiin eri elämän vaiheissa

Meille tulee vastaan eri ikäisinä erilaisia terveyteen liittyviä haasteita. Joskus ne voivat koskettaa meitä myös läheisien kautta, jos olemme tukena heidän terveysongelmien kanssa. Blogiin pyritään tuomaan esimerkkejä ja neuvoja eri tilanteista ja eri elämänvaiheista. Isoja muutoksia omaan terveyteen voi tulla onnettomuuksien myötä esimerkiksi murtumien tai muiden vammojen muodossa, rankka elämän vaihe voi tuoda mukanaan masennuksen tai uupumisen, ja myös päihdeongelmat ovat hyvin yleisiä. Näissä tilanteissa halutaan yleensä tietoa sekä tukea, joten täällä kirjoituksissa pyritään sitä tuomaan. Blogissa pyritään tuomaan yleistä tietoa, mutta ihan myös käytännön vinkkejä arkeen. Esimerkiksi mihin lääkäriin ottaa yhteyttä tai miten ruutinien muutoksella voi helpottaa elämää. Toivottavasti saat hyötyä kirjoituksista, lukuiloa!

Viimeisimmät julkaisut

Hoitolaitteet kuntoutukseen löytyvät sairaalasta, terveyskeskuksesta tai jälleenmyyjältä
22 April 2022

On olemassa paljon erilaisia kuntoutusmuotoja, joi

Miten varautua hampaiden valkaisuun ja saada helpotusta vihlontaan?
10 February 2022

Esteettinen hammashoito tarjoaa mahdollisuuksia ha

Hautaustoimisto auttaa hautajaisjärjestelyissä
3 January 2022

Omaisen menetys on surullinen hetki, mutta hautaja

Keto ruokavalio on vähähiilihydraattinen
24 November 2021

Keto ruokavalio eli ketogeeninen ruokavalio on väh

Henkilökohtainen avustaja kotiin on hyvä ratkaisu monessa eri elämän tilanteessa
23 September 2021

Henkilökohtaista apua myönnetään vaikeavammaiselle

Miten varautua hampaiden valkaisuun ja saada helpotusta vihlontaan?

Esteettinen hammashoito tarjoaa mahdollisuuksia hampaiden ulkonäön muuttamiseen ja niiden toiminnallisten ongelmien korjaamiseen. Kaikista suosituin tapa muuttaa hampaiden ulkonäköä on hampaiden valkaisu. Poistamalla hampaista tummentumat ja läiskät luot itsestäsi viimeistellyn kuvan. Hampaiden valkaisu on suosittu toimenpide ja monia mietityttääkin, onko se kivulias ja miten varautua hampaiden valkaisuun. Tervetuloa lukemaan ja oppimaan lisää hampaiden valkaisusta.

Vihlooko hampaiden valkaisu? Hampaiden vihlominen on yksilöllistä, joten kaikki eivät tule kokemaan sitä. Eniten vihlomiseen vaikuttaa ienvauriot sekä kiillevauriot. Valkaisu saattaa aiheuttaa vihlontaa, jos hampaasi ovat kovin herkät kylmälle. Jos vihlonta jännittää, voit ottaa särkylääkkeen ennen toimenpidettä tai sen jälkeen. Mahdollinen hampaiden yliherkkyys häviää yleensä 1-2 vuorokauden aikana. Yleensä laservalkaisun hintaan kuuluu jälkihoitona saatava geeli, joka vähentää vihlontaa ja mahdollista herkkyyttä. Vihlonta on kuitenkin todella harvoin voimakasta.
On tutkittu että hampaiden vihlontaa pystyy ennalta ehkäisemään, käyttämällä kahden viikon ajan kaliumnitraattia sisältävää hammastahnaa. Kuulostaa erikoiselta, mutta tämä ainesosa on käytössä useissa marketti hammastahnoissa. Suosittelen etsimään herkille hampaille tarkoitettua tuotetta, niin sanotusti sensitiivistä hammastahnaa.  Myös kaksi vuorokautta ennen ajanvaraustasi hampaiden valkaisuun, suositellaan lopettamaan antiseptisten suuvesien käyttö.  Ennen toimenpidettä tulee suu puhdistaa hammaskivestä ja pinnallisista värjäymistä. Tämä lisää valkaisun tehoa ja vähentää vihlontaa. Täytyy muistaa että hampaiden valkaisun edellytyksenä on puhdas ja terve suu.  Hammaslääkäriasema Diana tekee hampaiden valkaisua Helsingissä.

Miten voin valmistautua hampaiden valkaisuun? Ennen kuin menet hampaiden valkaisuun, on hyvä muistaa syödä, sillä valkaisun jälkeen et saa ruokailla kahteen tuntiin. Voit juoda vain vettä seuraavan pari tuntisen aika, tällä vältetään uusien värjäytymien synty.  Tiesithän myös että seuraavat 48 tuntia ovat tärkeitä hampaidenvalkaisusi lopputulokselle. Sinun tulee välttää voimakkaasti värjääviä ja happamia ruokia sekä juomia. Vältettävien aineiden listaan kuuluu esimerkiksi cola- ja energiajuomat, punaviini, curry, punajuuri sekä suurin osa hedelmistä.  Valkaisun jälkeen hampaasi ovat herkät kylmälle ja kuumalle, tämä on myös hyvä pitää mielessä ruokailua suunnitellessa.  Yksilöllisesti tehty hampaiden valkaisu säilyy pitkään, kun olet tarkkana jälkihoidon kanssa. Ammattilaiset osaavat neuvoa sinua vielä tarkemmin esteettiseen hammashoitoon liittyvissä kysymyksissä.